Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je zapravo Vini Pu? (VIDEO)

Svi vole Vini Pua i njegovu neodoljivu zavisnost od meda. Često se veruje da je lik iz dečije knjige inspirisan plišanim medom koji je autor, Alan Aleksander Miln, dao svom sinu Kristoferu Robinu Milnu. Međutim, to je samo delimično ...

  Izvor: Foto: Wikimedia Commons

Zapravo, Kristofer Robin je svog medu nazvao po pravom mečetu Vinipeg, ili kraće Vini. Ime za plišanog medu potiče iz kuće poručnika Harija Kolburna u Manitobi, Kanadi. Kolburn je kupio Vinija za 20 dolara, nakon što su lovci ubili majku mečeta i Vini je ubrzo postala nezvanična maskota mladog vojnog puka. Da, dobro ste pročitali, Vini je bila žensko meče. Kada je Kolburn poslat u Englesku da se bori u Prvom svetskom ratu, poveo je Vini sa sobom.

Vini se zapravo nije borila u ratu, ali je dizala moral trupama kao i sve druge maskote tokom rata.

Dok su se Kolburn i njegov puk borili u Francuskoj, Vini je živela u Londonskom zoološkom vrtu, gde je srela Kristofera Robina prvi put. A.A. Miln je vodio sina u zoo-vrt, a Vini je bila jedna od dečakovih omiljenih životinja.

Vini je nastavila da inspiriše generacije mališana, doduše u formi žutog medveda koji obožava med.

Svi vole Vini Pua i njegovu neodoljivu zavisnost od meda. Često se veruje da je lik iz dečije knjige inspirisan plišanim medom koji je autor, Alan Aleksander Miln, dao svom sinu Kristoferu Robinu Milnu. Međutim, to je samo delimično tačno.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka