Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filmovi iz fonda Jugoslovenske kinoteke na internetu

Materijali Jugoslovenske kinoteke dostupni su na kanalima YouTube i Vimeo.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Svi zainteresovani posetioci iz zemlje i inostranstva mogu besplatno da zavire u svojevrsni izlog Кinoteke.

Na zvaničnoj YouTube stranici Кinotekesvi zainteresovani mogu besplatno da vide odabrane inserte iz bogatog fonda ove institucije kulture, filmove koje se bave istorijom, etnologijom, kulturom. Filmovi iz fonda Jugoslovenske kinoteke koji svedoče o burnim i slavnim danima Prvog svetskog rata dostupni su svim zainteresovanim besplatno na veb platformi European Film Gateway, kao i na zvaničnom Vimeo profilu Jugoslovneske kinoteke.

U prvom "paketu" od 60 klipova akcenat je na predstavljanju istorije Srbije i Jugoslavije, nekadašnjeg života, izgleda gradova, života običnih ljudi na ovim prostorima, a tu su i važne istorijske ličnosti i događaji.

Povezane vesti

Za sada su to dokumentarni materijali iz perioda do 1945. godine, na koje Jugoslovenska kinoteka ima pravo. Stranica će biti dopunjavana,  a sadržaj će se proširivati novim prilozima i insertima iz bogate riznice Arhiva kinoteke na svakih mesec dana.

Često će i aktuelni događaji biti inspirator za to koje će se pokretne slike iz fondova Кinoteke postavljati na zvaničnu Jutjub stranicu Кinoteke.

Materijali Jugoslovenske kinoteke dostupni su na kanalima YouTube i Vimeo.
Izvor: YouTube

Izvor: Jugoslovenska kinoteka

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka