Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 najboljih i 10 najgorih turističkih slogana na svetu

Sajt FamilyBreakFinder je napravio mapu sa turističkim sloganima svih zemalja sveta. Koji se vama najviše dopadaju?

  Izvor: Foto: Shutterstock

Osmišljavanje kvalitetnog turističkog slogana može da bude pravi izazov, jer u samo nekoliko reči treba napraviti najbolju reklamu za vašu zemlju koja će privući posetioce iz čitavog sveta.

Sajt FamilyBreakFinder je sakupio turističke slogane svake zemlje na svetu i stavio ih na jednu veliku mapu. Iznenađujuće je da 38 država nema slogan, a među njima su Severna Koreja i Švedska.

Celu mapu možete da pogledate OVDE.

Neke zemlje se odlučuju za jednostavne i precizne slogane poput Putovanje u Slovačku - dobra idejaili Posetite Jermeniju, prelepa je, dok se druge odlučuju za poetiku: Kolumbija je magični realizam ili Sreća je mesto (slogan Butana).

Neke zemlje su bile duhovite u kreiranju slogana poput Džibutija Djibeaty, neke koriste gramatički neispravne slogan Think Hungary more than expected ili potpuno nejasni poput El Salvador: zemlja 45 minuta.

Čini se da je najpopularnija reč u sloganima prelepo, dok neke zemlje koriste velika slova kako bi privukli posetioce There's NOTHING like Australia.

Slogan naše zemlje je Moja Srbija, dok su slogani zemalja u okruženju Divlja lepota (Crna Gora), Srce jugoistočne Evrope (Bosna i Hercegovina), Vanvremenska Makedonija (Makedonija), Puna života (Hrvatska), Osećam Sloveniju (I feel sLOVEnia).

Koji su najbolji, a koji najgori turistički slogani pogledajte na narednoj strani >>>

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka