Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se krije iza ovog neobičnog pejzaža?

U argentinskoj Pampi nalazi se neverovatna zelena površina, životno delo Pedra Urete i njegove pokojne supruge.

  Izvor: Foto: Profimedia

Ovaj šareni oblik, koji se prostire na 107 kilometara, napravio je jedan argentinski farmer u čast svojoj ženi koja je tragično preminula u svojoj 25. godini. Nakon što je letela iznad polja Pampe, koja nalikuju boji mleka, Gracijela, žena Pedra Urete predložila mu je da zasade šum u obliku gitare.

Pogledajte i: Sahranjeni zagrljeni? U Grčkoj pronađeni skeleti u neobičnom položaju

Pedro nije stigao da pretvori svoja polja u ogromno umetničko delo i rekao je svojoj ženi da ostavlja takav projekat za vreme kada oboje budu imali više vremena. Godine 1977. Gracijela je neočekivano preminula od moždane aneurizme i njen san je, tada se činilo, bio izgubljen zauvek.

Saznajte i: Ljubav, najlepši način da srušimo predrasude

Slomljen zbog gubitka svoje ljubavi, nekoliko godina kasnije Ureta je počeo da radi na dizajnu gitare u svojim poljima koji se može videti iz aviona. Odlučio se za oblik gitare, jer je njegova pokojna žena obožavala taj instrument, te je u njemu video način da joj oda poštu na svojoj zemlji.

Istražite i: Nauka o ljubavi na CPN tribini: Kako da se (ne) zaljubite?

Radeći neumorno na sadnji i kultivisanju drveća, Ureta je stvorio savršeni oblik gitare, s rupom zvezdastog oblika u sredini. Koristeći uglavnom drveće čempresa za formiranje spoljnih ivica, Ureta je posadio plave eukaliptuse da bi istakao žice na vratu gitare. Lako vidljiva iz aviona, gitara donosi radost mnogima koji preleću iznad Pampe.

Sam Pedro Ureta se plaši letenja, tako da je gitaru koju je svojim rukama stvorio zarad pokojne Gracijele, video samo na fotografijama.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka