Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tradicija i običaji

Kako reaguje ljudsko telo tokom seksa? (VIDEO)

Autor Milan Simonović
Autor Milan Simonović

Da li ste znali da seksualni čin izaziva neke temeljne promene unutar vašeg tela?

Izvor: Foto: Youtube

Znate li onaj osećaj kada vas neko ko vam je važan posmatra na poseban način? Tada se prirodni instinkt čoveka budi i on na umu ima samo jednu stvar - seks. Postoje tačno četiri ciklične faze seksualne reakcije: uzbuđenje, plato, orgazam i kraj seksualne reakcije.

Povezane vesti

Prva faza: Uzbuđenje

Na samom početku, oslobađa se serotonin, hormon za koji se veruje da pokreće osećaj sreće. Kada se uzbudimo, zenice se šire, što je znak da naš autonomni nervni sistem radi na višem nivou. Luči se adrenalin, otkucaji srca su brži, krv juri ka donjem delu tela, klitoris i male usne stidnice otiču, a penis dolazi u stanje erekcije.

Povezane vesti

Muškarci doživljavaju i zatezanje skrotuma, oticanje testisa. Tela pripadnika oba pola oslobađaju prirodne lubrikante. Oslobađa se i dopamin, koji povećava želju za vođenjem ljubavi. Sve što iskusimo se uveličava i intenzivira. Tada stižemo do naredne faze.

Druga faza: Plato

Kao nastavak inicijalnog uzbuđenja, naš puls, disanje, napetost mišića i pritisak se povećavaju. Noradrenalin se oslobađa tokom stimulacije, zbog čega su određeni delovi tela još osetljiviji. Mišići u stopalima, dlanovima i na licu mogu početi da se grče.

Najnovije

Priroda

Nauka