Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednica Argentine usvojila dečaka kako ne bi postao vukodlak?

Kristina Elizabet Fernandez de Kiršner, predsednica južnoameričke države, usvojila je jednog mališana u skladu sa starom argentinskom tradicijom. Evo o čemu je reč...

  Izvor: Foto: Twitter/CFKArgentina

Prema jednoj staroj argentinskoj legendi, sedmi dečak koji se rodi nakon šestoro muške dece može da se pretvori u mitološko biće.

Pogledajte i: Moć žena - Šest liderki koje javnost obožava

Strah je bio toliko rasprostranjen u zemlji da su porodice često ostavljale svoje sedmorođene sinove na usvajanje ili su ih čak ubijale.

U 1920-im usvojen je zakon kako bi se suzbilo verovanje. Zakon je ponudio predsedničku zaštitu, zlatnu medalju i školarinu za sve studije do 21. godine, ali samo rimokatoličkim porodicama. U 2009. godini usvojen je dekret kojim je zakon obuhvatio i druge religije.

Saznajte i: Stvorene mačke vukodlaci

Šlomo i Nehama Tavil, roditelji sedam dečaka, uputili su pismo predsedniku 1993. godine, ali su bili odbijeni. Nakon što je izmenjen zakon pokušali su ponovo i Kiršerova je pristala.

"Bilo je magično prihvatiti Jair Tavila, prvog predsedničko kumče koje pripada jevrejskoj veroispovesti u istoriji države. Jair ima 21 godinu i presladak je", rekla je predsednica Argentine.

Pročitajte i: Deset najčudnijih medicinskih fenomena

"Njegova porodica je divna. Njegova majka je kraljica Estera. Njegov otac Solomon - rabin. Njegova braća su poput Rafaela, Eliela i Itana. Nisam znala, ali njihova poseta se poklopila sa proslavom Hanuke. Njegov otac mi je rekao da to nije slučajnost i bio je upravu. Na poklon sam dobila menoru", dodala je predsednica Kiršner.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka