Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanska vlada poklanja više od 100 dvoraca, vila i manastira

Ukoliko je Italija zemlja u kojoj ste oduvek želeli da živite, evo prilike da to i ostvarite.

  Izvor: Kasteljo di Montefiore Foto: Shutterstock

Italijanska vlada poklanja 103 istorijska mesta uključujući dvorce, manastire i kule. U svojinu koju su Italijani spremni da poklone se nalaze i dvorac iz XI veka Kasteljo di Blera u Laciju i dvorac iz XIII veka Kasteljo di Montefiore u istočnoj italijanskoj regiji Marke.

Uslov koji morate da ispunite da biste dobili određeno mesto

Ipak, pre nego što počnete da se pakujete, morate da znate još nešto. Italijanska vlada poklanja građevine ljudima koji im pokažu konkretne planove renoviranja i ideje kako će privući ljude i povećati turizam u određenoj regiji.

Bormida, napušteno italijansko selo koje nudi 2.000 evra svakom novom stanovniku

Bilo da žele da ih pretvore u hotel, spa, restoran ili neku drugu turističku atrakciju, vlasnici moraju da pokažu na koji način će privući turiste u svoje nove odaje.

Ova ideja je deo italijanskog strateškog plana za turizam koji će promovisati i podržati razvoj sporog sektora turizma, a cilj je da se privatne i javne zgrade koje se više ne koriste pretvore u mesta koji će privući hodočasnike, planinare, turiste i bicikliste.

Oni koji budu uspešni u prikazivanju svojih planova, dobiće određenu građevinu na period od devet godina, nakon čega će se razmatrati opcija da se produži vlasništvo na još devet godina. Najbolje ideje za određena mesta će moći da budu nagrađena sa iznajmljivanjem na 50 godina. 

*Zapratite našu novu Fejsbuk stranicu >>>https://www.facebook.com/natgeo.rs/

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka