Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužne vesti: Tajlandsko mladunče dugonga uginulo zbog plastike u organizmu (FOTO)

Mladunče dugonga, koji je postao internet zvezda pošto su ga u aprilu spasli i od tada su se o njemu brinule tajlandske vlasti, umrlo je zbog komadića plastike u probavnom sistemu.

  Izvor: Foto: AP/Sirachai Arunrugstichai

Mladunče dugonga koje je pronađeno napušteno na plaži u Tajlandu ranije ove godine umrlo je zbog komadića plastike u probavnom sistemu, objavile su lokalne vlasti.

Dugong, prozvano Marium, pronađeno je na plaži u južnoj pokrajini Krabi u aprilu i od tada su se o njemu brinule tajlandske vlasti.

Hranili su ga mlekom i morskom travom i nekoliko puta pokušali da vrate u okean, ali bi se uvek vratilo s novim povredama.

Povezane vesti

Prošle nedelje se razbolelo i počelo je da odbija hranu zbog čega je izgubilo na težini. Ubrzo je umrlo.

Author: Sirachai Arunrugstichai & Hannares Haripai Description: In this Thursday, May 23, 2019. Department of Marine and Coastal Resources official huge Marium , baby dugong lost from her mom Libong island, Trang province southern Thailand. Marine experts in Thailand are hand-rearing the animal in hopes that it will be able to look after itself by the end of the year. (AP Photo/Sirachai Arunrugstichai & Hannares Haripai) Software:Adobe Photoshop CC 2019 (Macintosh) Created: 2019:06:14 19:35:41
Izvor: Profimedia/Shutterstock Foto: AP/Sirachai Arunrugstichai

Obdukcija, koju je izvelo 10 veterinara pet sati nakon što je umrlo, pokazala je da je mladunče umrlo od - plastike.

Povezane vesti

"Puno komadića plastike blokiralo joj je creva i izazvalo upalu, što je dovelo do infekcije krvi i pluća", rekla je veterinarka.

Author: Sirachai Arunrugstichai Description: In this Thursday, May 23, 2019. Department of Marine and Coastal Resources official feed milk to Marium , baby dugong lost from her mom Libong island, Trang province southern Thailand. Marine experts in Thailand are hand-rearing the animal in hopes that it will be able to look after itself by the end of the year. (AP Photo/Sirachai Arunrugstichai) Software:Adobe Photoshop CC 2019 (Macintosh) Created: 2019:06:14 19:31:17
Izvor: Profimedia/Shutterstock Foto: AP/Sirachai Arunrugstichai

"Svi su tužni zbog ovog gubitka i to ponovno naglašava da moramo spasiti okolinu kako bismo spasili te retke morske životinje", objavila je na Facebook-u.

Dugong je velik morski sisar nalik morskim kravama.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka