Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li se Nojeva barka zaista nalazi na planini Ararat?

Ako je verovati jednoj grupi naučnika, Nojeva barka bi uskoro mogla da bude nađena.

  Izvor: Foto: Profimedia

Priča o najvećem potopu i jednoj jedinoj porodici koja ga je preživela jedna je od najstarijih priča naše globalne kulture. Da li je moguće da je ovaj mit zaista zasnovan na stvarim činjenicama, i da li bi velika Nojeva barka mogla i dalje da postoji sačuvana na ledenim prostorima Ararata, planine na koju je, prema Bibliji, pristala 150 dana nakon Potopa?

Grupa evangelističkih hrišćanskih istražitelja je 2010. godine trvrdila da je pronašla tragove biblijskog broda upravo na planini Ararat, takođe poznatoj i kao Agri planina. 

Međunarodno ministarstvo Nojeve barke, dokumentarni tim za sedištem u Hong Kongu, tvrdi da su pronašli drvene delove strukture čiji ugljenik datira od pre 4.800 godina, i pronađeni su na oko 4.000 metara iznad nivoa mora.

Međutim, njihovo istraživanje je vrlo brzo odbačeno zbog nedostatka stvarnih dokaza.

Otkrijte i Da li bi Nojeva barka zaista mogla da plovi noseći sve životinjske vrste?

Sada, sedam godina kasnije, “lovci na barku” iz Kalifornije veruju da imaju novi dokaz da je planina Ararat mesto na kojem se krije barka, ali njihove trvdnje su naišle na sličnu reakciju naučne zajednice.

Više od 100 naučnika iz celog sveta nedavno je organizovalo trodnevni međunarodni simpozijum na planini Ararat kako bi utvrdili da li je ona zaista mesto počinka Nojeve barke.

“Namera mi je da posetim lokacije oko planine kako bi pronašao tragove o katastrofalnim događajima iz prošlosti”, rekao je profesor Pol Esperante iz Istraživačkog instituta Geosajens.

Rezultati istraživanja će biti naknadno objavljeni.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka