Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udruženje studenata tehnike Evrope organizovalo letnji akademski kurs “Under the Hood”

Akademski kurs, koji je održan u periodu od 9. do 17. jula, na temu automobilskog inženjerstva, okupio je devetnaest studenata sa petnaest evropskih univerziteta.

  Izvor: Foto: Facebook

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada je ove godine organizovalo 11. po redu međunarodni akademski kurs, pod nazivom Under the Hood.

Kroz devetodnevni događaj, koji se sastojao od akademskog dela programa organizovanog u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka i Departmanom za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo u Novom Sadu, učesnici kursa su nakon odslušanih predavanja o automobilskom inženjerstvu, položenih ispita i stečenog znanja dobili sertifikat Univerziteta u Novom Sadu.

Ali, pored svakako značajnog obrazovnog dela programa, studenti iz različitih delova sveta za kratko vreme upoznali su sve lepote grada Novog Sada i srpske kulture. Za nepunih deset dana članovi BEST organizacije, kao domaćini ovog projekta, pokušali su na što bolji način da predstave kulturne znamenitosti i značaj jednog od najlepših studentskih gradova Srbije i u tome su uspeli. Pored nezaboravnih šetnji gradom, obilaska predivnih novosadskih arhitektonskih znamenitosti, učesnici kursa oprobali su se i u alpinističkim avanturama, upoznali prelepe Sremske Karlovce, uživali u čarima Dunava, i sve to ispratili uz muziku, ples, domaću srpsku kuhinju i letnje osveženje, koje su i ove godine omogućili sponzori koji su prepoznali značaj ovog događaja i podržali ga.

Za svega devet dana nezaboravne „Under the Hood” avanture zavirilo se ispod haube, osetila čar kulturne raznolikosti, uživalo u lepotama koje akademski kurs donosi.

Ukoliko vas zanima kako je to sve izgledalo, posetite Fejsbuk stranicu organizacije BEST Novi Sad, a više o samoj organizaciji i projektima koji se organizuju, možete videti i na zvaničnom sajtu organizacije: http://bestns.org.rs/.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka