Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se osećaju stogodišnjaci? Napravljeno odelo koje nam pomaže da to saznamo

Uz pomoć ovog neobičnog odela, jedan mlad muškarac se osetio kao da je star pun vek: bio je značajno manje pokretan i imao poteškoće sa sluhom i vidom.

  Izvor: Foto: YouTube/Printscreen

„Odelo trećeg doba“, kako je nazvano, čini da se osoba koja ga nosi kreće teže i sporije, da joj je teže da se sagne, a svet vidi u nejasnim obrisima i čuje ga prigušeno.

Otkrijte: Koji faktori utiču na to kako starimo?

Takođe, ovo odelo izaziva podrhtavanje ruku i pogrbljenost.

Zašto starimo? Možemo li to da sprečimo?

Tridesetšestogodišnji Ričard Grej, novinar „Dejli mejla“, probao je „Odelo trećeg doba“ kako bi otkrio kako se prosečan stogodišnjak oseća tokom obične šetnje parkom. On je primetio da se umorio vrlo brzo, da je jedva uspevao da savije kolena, da je jedva pomerio ruke kada je pokušao da skine naočare, da ispustio novčiće dok je ih vadio iz džepa, a zatim ih jedva ponovo skupio, da je ustajanje bilo pravi izazov...

Pročitajte:Ne starimo svi istom brzinom

„Odelo trećeg doba“ napravljeno je u okviru „Fordovog“ projekta čiji je krajnji cilj projektovanje automobila namenjenog starijim osobama. U ovoj marketinškoj kampanji učestvuje i stočetvorogodišnji Faudža Sing, poznat po tome što još uvek učestvuje u maratonima.

Uz pomoć ovog neobičnog odela, jedan mlad muškarac se osetio kao da je star pun vek: bio je značajno manje pokretan i imao poteškoće sa sluhom i vidom.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka