Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arheologija

Samit u Davosu: Predstavljena analiza „Najbolje zemlje“

Autor Tamara Sorak
Autor Tamara Sorak

Koja je država najmoćnija, koja najbolja za preduzetništvo, koja ima najbogatiju tradiciju, a koja je idealna za turizam?

 Izvor: Ulica u Drezdenu Foto: Profimedia

Na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, prisutnima je prvog dana rada, na samom početku predstavljena analiza „Najbolje zemlje“.

Nemačka je proglašena najboljom zemljom na svetu, „delimično zbog jake ekonomije, uticaja u svetu i usmerenosti na ključna svetska pitanja, kao što su migrantska kriza i jedinstvo evrozone“, navodi se u analizi, preneo je Politiko.

Još pet članica EU su se našle na listi 10 najboljih država, a SAD su proglašene najmoćnijom zemljom na svetu.

Otkrijte: 23 najbogatije zemlje na svetu

Analizirano je 60 zemalja na osnovu različitih kriterijuma, od održivosti do ekonomskog uticaja.

Nemačka je, takođe, proglašena najboljom zemljom za preduzetništvo, Luksemburg ima najpovoljne uslove za biznis, Italija je zemlja sa najbogatijom tradicijom, Brazil je najbolja zemlja za posetu, dok Kanada prednjači na listi zemalja koje imaju najbolji kvalitet života.

Na listi najboljih zemalja na svetu, posle Nemačke, slede Kanada, Britanija, SAD, Švedska, Australija, Japan, Francuska, Holandija i Danska.

Pogledajte: 23 najsiromašnije zemlje na svetu

Kina, Nemačka i SAD su najbolja mesta za otpočinjanje karijere, dok su Tajland, Malezija i Filipini najbolje države za pokretanje biznisa.

Najbolje zemlje za ulaganje investicija su Indija, Singapur i Vijetnam. Britanija, Kanada i SAD su proglašene za najbolje zemlje za obrazovanje. Za odgajanje dece najbolje države su, prema analizi, Švedska, Danska i Kanada.

Analizu su uradili "Ju Es njuz end vorld riport" (U.S. News & World Report), konsultantska kuća BAV (BAV Consulting) i poslovna škola Univerziteta Vorton u Pensilvaniji.

Izvor: Tanjug

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka