Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najskuplji muzeji koji će biti otvoreni u 2016.

Si-En-En sastavio je spisak objekata u koje je uloženo najviše novca, a koje ćemo moći da posetimo od ove godine, a među njima su se našla i četiri muzeja.

  Izvor: Foto: Profimedia

Fifin muzej fudbala u Cirihu

  Izvor: Profimedia/Shutterstock


Foto: Profimedia

Očekuje se da će se u objektu čija je izgradnja koštala 163 miliona evra održati hiljadu izložbi vezanih za fudbal. Od značajnih predmeta poput lopti, dresova i najveće svetske biblioteke knjiga o ovom sportu, u ovom muzeju moći ćemo da vidimo i neobične predmete poput džinovske mašine za fliper.

Otkrijte:5 neobičnih muzeja u Srbiji

Muzej savremene umetnosti u San Francisku

  Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Profimedia

Ovaj muzej biće najveći muzej savremene umetnosti u SAD-u nakon rekonstrukcije i proširenja, a očekuje se da bude otvoren 14. maja 2016.

Reč je o zgradi od deset spratova, a na jednom od njih će se nalaziti Centar za fotografiju, u kojem ćemo imati priliku da vidimo stotine nagrađivanih dela.

Pogledajte: 10 najboljih muzeja na svetu

Muzej Palestine

Na brdu koje se nalazi severno od Jerusalima kraju se privode poslednje pripreme za otvaranje muzeja čija je izgradnja koštala 27 miliona evra – nimalo čudno s obzirom na to da se Muzej Palestine prostire na 40.000 kvadratnih metara.

On će biti otvoren dan nakon Muzeja savremene umetnosti u San Francisku – 15. maja, na Dan Nakbe, kojim se obeležava stradanja Palestinaca 1945. godine.

Luvr Abu Dabi

  Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Profimedia

Ubuduče reč „Luvr“ zaljubljenici umetnosti neće povezivati samo s čuvenim pariskim domom brojnih umetničkih dela, već će biti i onih koji će pomisliti na Ujedinjene Arapske Emirate. Izgradnja ovog muzeja koštala je 485 miliona evra,, a još više od toga biće uloženo za pozajmice umetničkih dela (među kojima će se naći remek-dela Van Giga, Monea i Da Vinčija) i upravljanje ovom institucijom. Muzej će se prostirati na oko šest hiljada kvadratnih metara, a za njegov dizajn bio je zadužen francuski arhitekta Žan Nuvel.

Saznajte:Šta se čuva u Muzeju ugroženih zvukova?

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka