Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Već 25 godina, ovaj umetnik vaja pećine

U pratnji svog psa, Ra Polet vaja skulpture, šablone, teksture i detalje, stvarajući jedinstvene pećine širom Nju Meksika.

  Izvor: Foto: YouTube/Printscreen

Svoje kreacije naziva “hramovima divljine”, a cilj njegovog napornog rada je stvoriti okruženje koje će inspirisati “spiritualnu obnovu i lično blagostanje”. Ovi prostori takođe su namenjeni izlaganju umetničkih dela, a Polet se nada da će ih jednog dana oslikati različitim bojama.

“Promena sveta je težak zadatak. Umetnost ne pokušava da na silu iznudi promenu putem direktne akcije, već da promenu katališe utičući na emocionalnu osnovu potrebnu za njeno događanje”, objasnio je na svom sajtu.

Prilikom stvaranja Ra Polet koristi samo ručne alatke. Nema diplomu iz vajarstva, nije građevinski inženjer niti arhitekta. U pitanju je čovek koji se jednostavno bavi onim što voli.

Iako mu ovaj zanimljivi hobi nije doneo bogatstvo, umetnik ističe da nije sve u novcu.

“U pitanju je uživanje u samom procesu. Osećam se bolje nego ikada”, izjavio je.

Na pitanje da li je u pitanju opsesija, odgovorio je: “Da li biste dete koje se igra nazvali opsednutim? Znate, kada radite nešto što volite i to vas veoma privlači, imate želju da to činite sve vreme”.

U pratnji svog psa, Ra Polet vaja skulpture, šablone, teksture i detalje, stvarajući jedinstvene pećine širom Nju Meksika.
Izvor: YouTube

Izvor: b92

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka