Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pingvin Jing Jing svake godine prelazi hiljade kilometara zbog jednog čoveka

Kada je Žoao Pereira de Souza u martu 2011. godine na obali ugledao pingvina, nije ni pomišljao da će steći prijatelja za ceo život.

  Izvor: Foto: YouTube/Printscreen

Pingvin je ležao na obali, gde ga je izbacila morska struja, ceo prekriven naftom. Bio je gladan, iscrpljen i borio se za život, a sedamdesetjednogopdišnji Žoao se potrudio da mu pomogne - očistio ga je i hranio sve dok se nije potpuno oporavio.

Pingvin, koji je dobio ime Jing Jing, međutim, nije želeo da napusti svog novog prijatelja. Svaki put kad bi ga De Souza vraćao u more, Jing Jing se ponovo pojavljivao u njegovom domu. Štaviše, to bi se događalo i kada bi ga Žoao ostavljao kilometrima daleko od svoje kuće.

Saznajte:Šta to pingvini kriju ispod perja?

Danas Jing Jing duže odsustvuje, ali se uvek vrati  svom prijatelju, a u proseku se zadržava oko osam meseci.

"Kada se vrati, bude srećan što me vidi", rekao je De Souza. "Približava se mom vratu i ispušta krike."

Jing Jing, inače, spada u pingvine koji žive u Patagoniji, oko 3.200 kilometara od Brazila - i od Žoaovog doma. Najdalje dokle je zabeleženo da su migrirali bilo je najistočniji kutak Brazila, gde bi se izuuzetno retko zadržavali. Međutim, na plažama Brazila nije neobično ugledati Žoaa i Jing Jinga u šetnji. Lokalni ribari tvrde da nikada ranije nisu videli ništa slično.

Pročitajte: Japanac se vratio u Fukušimu zbog zaboravljenih životinja

Kada je Žoao Pereira de Souza u martu 2011. godine na obali ugledao pingvina, nije ni pomišljao da će steći prijatelja za ceo život.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka