Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neobična zanimanja koja postoje samo u zemljama u kojima su nastala

Tradicija i okolnosti ponekad mogu dovesti do jedinstvenih profesija.

  Izvor: Foto: Profimedia

Engleska : Brojač labudova

Engleske grofovije Midlseks, Bakingemšir, Brekšir, Oksfordšir i Sari imaju tradiciju podizanja labudova, prilikom čega se ove ptice prebrojavaju. Brojači zatim prijavljuju koliko su labudova izbrojali i da li neka od ptica ima povredu.

Foto:Zaljubljeni labudovi

Bolivija: Saobraćajna zebra

Na ulicama La Paza mogu se videti ljudi u kostimima zebre koji pomažu pešacima da pređu ulicu.

Iran: Skrivatelj registarskih tablica

Zbog restrikcija kojima je tačno određeno koliko automobila može da se nalazi na ulici u toku dana, pojedini vozači unajmljuju ljude koji hodaju iza njihovih vozila kako bi prikrili registarske tablice.

Zašto seu nekim državama vozi sa desne, a u nekim sa leve strane?

Holandija: Vadilac bicikala

Bicikl je u Amsterdamu prilično uobičajeno prevozno sredstvo, a zbog različitih nezgoda svake godine veliki broj njih završi u reci. Tačnije, specijalno vozilo s hidrauličnom hvataljkom svake godine izvadi iz rečnih kanala oko 15.000 bicikala.

Indija: Dabavala

Davabale, koje su najbrojnije u Mumbaju, zadužene su za raznošenje vrelog ručka mušterijama. Oni preuzimaju domaće obroke iz brojnih domova širom grada i dostavljaju ih određenim ljudima na njihovim radnim mestima.

Plutajuće pijace: Eksplozija veličanstvenih boja Azije

Japan: Ošija

U velikim gradovima poput Tokija, gde vladaju velike gužve, rukovodi železnice upošljavaju ošije da doslovno guraju ljude u pretrpane vozove. Njihov zadatak je da se postaraju za to da svi bezbedno uspeju da uđu u vagon.

Vatikan: Švajcarski gardista

Švajcarska garda, zadužena za papinu bezbednost, ima ulogu bezbednosne snage u Apostolskoj palati i Vatikanu. Njeni članovi nose prugaste uniforme u kombinaciji plave, crvene i tamno žute boje. Da biste postali švajcarski gardista, uslov je da budete muškarac katoličke veroispovesti, visok najmanje 1.75 metara, koji je odlužio najmanje dve godine švajcarske vojske.

Beli dim u Vatikanu:Pozadina dimnih „da“ i „ne“ signala

Maroko: Prodavac vode

U popularnim turističkim oblastima Maroka, prodavci vode u šarenim tradicionalnim kostimima i sa neobičnim šeširima na glavi nude turistima vodu iz torbi od kamilje kože, koju služe u bakarnim čašama. Njihovi kostimi često su ukrašeni mesinganim ukrasima i zvonima.

Južnoafrička Republika: Bebisiter nojeva

Njihov zadatak je da vode računa o tome da mladunci nojeva ne kljucaju previše jedni druge.

Engleska: Čuvar gavranova

Gavranovi već godinama naseljavaju Londonsku kulu, a veruje se da njihovo prisustvo štiti Krunu i Kulu, zbog čega čuvari gavranova nose ove ptice na ruci i staraju se za to da ne odlete.

Izvor: b92

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka