Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li ko još nosi Hitlerove gene?

Trenutno u svetu živi petoro ljudi čiji su roditelji bili polubrat i polusestra Adolfa Hitlera, a krajem prošlog veka se pojavila priča o njihovom neobičnom paktu...

  Izvor: Foto: Profimedia

Dobro nam je poznata Hitlerova opsednutost perfekcionizmom i puritanizmom, tzv. eugenizmom - odnosno rasnom higijenom. I više decenija nakon njegove smrti, ostaju mnoga pitanja u vezi s likom i (ne)delom Adolfa Hitlera, a jedno od njih je i ima li danas u svetu Hitlerovih srodnika. Da li i danas negde postoje njegovi geni?

Pogledajte i: Stara fotografija otkrila kako je mladi Hitler slavio početak Prvog svetskog rata

Odgovor je: da.

Danas na svetu živi pet osoba koje su u srodstvu sa Adolfom Hitlerom. Sinovi Hitlerove polusestre Angele Hitler - Piter Rubal i Hajner Hošeger i trojica sinova Hitlerovog polubrata Aloisa Hitlera: Aleksandar, Luis i Brajan Stjuart-Hjuston. 

Saznajte i: Nacisti, prvi borci protiv duvanskog dima!

Piter Rubal danas ima 82 godine, dok Hajner Hošeger ima 68 i nijedan od njih dvojice nema decu. S druge strane, Hitlerovi potomci sa strane njegovog polubrata imaju između 48 i 64 godine i, takođe, nemaju decu. 

Pretpostavlja se da između preostalih nosioca gena Adolfa Hitlera postoji tajni pakt da se prekine opstanak "hitlerovskih" gena.

Ipak, ono što i danas zbunjuje mnoge istoričare jestu Hitlerovi savremenici. I dalje se sa sigurnošću ne može tvrditi da li je Hitlerov deda Johan Georg Hidler ili da li je njegov mlađi brat Johan Nepomunk. Johan Georg Hidler oženio je An Šikelgruber 1842. godine i postao zakonski očuh Hitlerovom ocu Aloisu.

Pogledajte i: Znate li šta je bilo zajedničko Albertu Ajnštajnu i Adolfu Hitleru?

Hitlerova majka Karla je jedna od jedanaestoro dece Johane Hitler i Baptista Pulca. Bez obzira na spekulacije oko misterije ko je zapravo Hitlerov deda, činjenica je da je Karla morala da traži dozvolu od crkve kako bi se udala, jer je bila u srdostvu sa Hitlerovim ocem. 

Ni Adolf ni Paula Hitler nisu imali dece. Međutim, Hitlerov otac oženio se po drugi put i dobio troje dece - Lea, Angelu i Alfreda Rubala. Piter Rubal i Hajner Hošeger su sinovi Aloisove dece iz drugog braka i njih dvojica pripadaju navedenim preostalim nosiocima Hitlerovih gena. 

Saznajte i: Besmrtna prevara Hitlerovog fotografa

Iako zvanično niko od preostalih nosioca Hitlerovih gena nema svoju decu niti su oni priznali da su sklopili nekakav pakt, Dejvid Gardner, autor knjige "Poslednji Hitleri", devedesetih godina prošlog veka je razgovarao s njima i zapisao nešto interesantno.

"Nisu potpisali pakt, ali su razgovarali, pričali su o bremenu koje su imali u svojim životima i složili se da se niko od njih ne ženi, da niko od njih nema decu... I to je pakt kojeg se drže i danas."

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka