Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas počinje "Maj mesec matematike"

Ministar Srđan Verbić otvoriće danas u 19 časova, četvrtu po redu nacionalnu naučnopopularnu manifestaciju "Maj mesec matematike", koju Centar za promociju nauke i Matematički institut SANU ove godine organizuju pod sloganom ...

  Izvor: Foto: Centar za promociju nauke

Centar za promociju nauke i Matematički institut Srpske akademije nauka i umetnosti od 5. maja do 5. juna 2015. organizuju nacionalnu naučnopopularnu manifestaciju "Maj mesec matematike" (M3). Tema ovogodišnjeg M3 je "Ritam matematike".

Pogledajte i: Srpski naučnici osvojili "Mariju Kiri"!

Četvrti M3 se prostire na najviše lokacija do sada – popularne matematičke postavke nalaziće se na čak 12 lokacija samo u Beogradu, a u manifestaciju se uključilo više od petanest gradova širom Srbije. Pored pokroviteljstva Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, "Maj mesec matematike" je ove godine okupio više od 20 partnera. 

Saznajte i: Centar za promociju nauke ovogodišnji dobitnik Povelje Milutin Milanković

M3 se proteže na ceo mesec. Svake nedelje tokom maja, u Beogradu se otvara bar po jedna interaktivna matematička izložba: "Vizualna matematika" 5. maja, "Brojevi" i "Svet zvuka" 12. maja, "Art(o)physics" 18. maja i "Matematika na ulici" 20. maja. Maj mesec matematike obuhvata više od 25 zanimljivih radionica za školsku decu, više od 30 predavanja i tribina, kao i obilje pratećih programa. 

Otkrijte i: Malo poznate matematičke zanimljivosti

Četvrti M3 donosi i dodatne sadržaje – uz ovu manifestaciju, CPN objavljuje knjugu "Nedovršena igra" Kita Devlina, kao i posebnu publikaciju "Brojevi". Gost manifestacije je holandski umetnik i matematičar Rinus Rulofs.

Upoznajte i: Prva žena koja je nagrađena najvišom matematičkom nagradom

"Maj mesec matematike" je manifestacija koju su 2012. godine pokrenuli CPN i MI SANU, sa idejom da podstaknu interesovanje za predmet koji su, prema istraživanju percepcije nauke iz te godine, učenici smatrali najomraženijim u školama. Prve tri M3 manifestacije okupile su ogroman broj partnera, medija, ali i publike – M3 izložbe je prethodnih godina obilazilo od 100.000 do 120.000 ljudi.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka