Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Testirajte um: Kako da prevarite svoj mozak

Ljudski mozak je veoma kompleksan,ali je iznenađujuće lako prevariti ga.

  Izvor: Foto: Shutterstock

"Mentalne prečice i nedostaci nam dozvoljavaju da budemo prevareni, ali nam takođe pokazuju kako mozak funkcioniše", kaže Džeri Kolber, eksluzivni producent Brain Games-a, emisije koja se prikazuje na TV kanalu National Geographic

Ovo znanje pruža drugačiji ugao gledanja na mnoge stvari, mozak je fokusiraniji i svesniji stvari i pojava koje se dešavaju oko nas. Cilj ovih malih trikova za prevaru uma jeste da se primeni nauka koja će uticati na mozak i razmišljanje u svakodnevnom životu.

"Počinjemo s igrom, oduvamo mozak, objasnimo nauku i onda razgovaramo o tome kako bi to moglo da se primeni na naš život", rekao je Džejson Silva, voditelj emisije.

Saznajte i: Da li zaista koristimo samo 10 odsto mozga?

Predstavljamo vam jednostavne trikove osmišljene tako da prevare um, ali i da vam otkriju kako mozak funkcioniše.

Biblijsko pitanje

Ovo je jednostavno pitanje za testiranje vašeg znanja o Bibliji. Ne brinite, ne treba svakodnevno da posećujete crkvu kako biste odgovorili na ovo pitanje.

Koliko životinja od svake vrste je Mojsije ubacio u biblijsku Nojevu barku? Ako je vaš odgovor "dve", vi razmišljate poput većine ljudi.... i odgovor je netačan. Zapravo, Noje ih je ukrcao u barku, a ne Mojsije. 

Otkrijte i: Ovo su najveće tajne mozga

Većina ljudi pogreši zato što se mozak uglavnom fokusira na reči "biblijsko", "barka" i "životinje" i momentalno daje odgovor koji se zasniva na već stečenom znanju o Bibliji.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka