Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kenguri siročići provešće božićne praznike bez roditelja

Kako saobraćajne nesreće odnose sve više kengurskih života, mnoge bebe su ostale bez svojih roditelja.

  Izvor: Foto: Profimedia

Ovde u Srbiji, navikli smo da gledamo pse i mačke lutalice koje čeznu za porodicom tokom božićnih praznika.

Saznajte i: Portugalci otkrili Australiju?

Ipak u Australiji, kenguri takođe moraju da traže utočište usled povećanog broja nesreća koje vrsta doživljava svake godine u toj zemlji. Već je postalo uobičajeno da u Australiji kenguri budu žrtve saobraćajnih nesreća. Pojava automobila je ono što je uzrokovalo opadanje broja tasmanijskih đavola; životinje koja se može naći samo na ostrvu Tasmanija.

Video-snimak prikazuje dve bebe kengura koje su izgubile svoje majke u saobraćajnim nesrećama i o kojima sada brinu Sem i Oven, dvojica volontera koja pomažu u udomljavanju ovih najpoznatijih životinja Australije.

Sem i Oven brinu o kengurima dok u isto vreme studiraju. "Ona ide sa mnom na fakultet. Skoro svi iz moje generacije su je pomazili, naročito tokom perioda ispita. Ona donekle oslobađa stresa. Samo je pomazite i ona će odmah hteti još.", rekao je Sem.

Pogledajte i: Kengur i Vombat

Pored toga, dvojac takođe pomaže da se šira australijska publika upozna sa opasnim uticajem koji automobili imaju na život kengura, kao i na njihova staništa.

"Idemo po školama, prodavnicama i sajmovima gde pokazujemo životinje. Tako ljudi koji uglavnom nemaju dodira sa ovim životinjama imaju priliku da ih vide, dodirnu i zbliže se sa njima, kako bi se vezali za njih i obraćali više pažnje na značaj svojih odluka.", rekao je Oven.

Pročitajte i: Pronađeni raj

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka