Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kvalitetno vreme kod kuće: "Tajna" - virtuelna izložba fotografija Bojana Džodana

Neka ova izložba senki bude poziv da se bolje zagledamo jedni u druge kako bismo u tajnama drugih pronašli sebe.

  Izvor: Foto: Bojan Džodan

"Pandemija Covid-19 virusa, zbog koje smo se svi disciplinovali da maksimalno smanjimo kretanje i okupljanje, dovela je do toga da svi poželimo da doprinesemo sadržaju na internetu koji nas može opustiti i zabaviti bez napuštanja doma", kaže fotograf Bojan Džodan.

Sa tom idejom, Bojan je 26. 3. u 18 časova organizovao otvaranje izložbe svojih fotografija u virtuelnoj galeriji kojoj je prisustvovalo oko 200 posetilaca.

O izložbi...

Kada bismo ljude koje sretnemo videli u obrisima onoga što nam je poznato o njima, bili bismo okruženi senkama i siluetama. Ipak, takav utvarni svet bi bio dosledniji od stvarnosti koja nam je poznata. Ne bismo bili prevareni da sa dodirom svetlosti uspevamo da dodirnemo tajnu koju neko nosi u sebi, a do koje je teško dopreti čak i kada otvoreno govori sa nama. Iz svakog susreta bi nam bilo očigledno da je upoznavanje i prepoznavanje jedan od najtežih zadataka. Jer iako smo svakodnevno suočeni sa teškim procesom upoznavanja, pogrešno pomislimo da je lakše prozreti nečiju tajnu od one koju krijemo u sebi.

Povezane vesti

Kao što nam siluete koje nas okružuju mogu pomoći da osvetlimo svoju tajnu tako i dobro zagledani u svoju tajnu možemo pronaći svetlost u kojoj će uživati oni koje sretnemo.

Neka ova izložba senki bude poziv da se bolje zagledamo jedni u druge kako bismo u tajnama drugih pronašli sebe. 

Ako trenutno niste u mogućnosti da se zagledate u sebi bliske, zagledajte se u sebe i iznenadite ih sa onim što ste u sebi pronašli.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka