Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arhitektonski oblici kao likovni elementi: Američka moderna arhitektura iz malo drugačijeg ugla (FOTO)

Prve fotografije u projektu "Structure Photography" kojim se Nikola Olić bavi šest godina su iznikle iz velike ljubavi za putovanjima i željom da što bolje upozna gradove koje posećuje, kao i njihovu arhitekturu.

  Izvor: Foto: Nikola Olić

Fotografije su nastajale širom Amerike u kojoj Nikola Olić živi, a evo i šta ga je motivisalo i inspirisalo da ih snimi.

O fotografijama...

- Želja mi je bila da sto bolje razumem fotografije koje sam napravio, i da od velikog broja - nekad i po 500 ili 600 u jednom danu - nađem i fokusiram se na najkvalitetnije i najinteresantnije fotografije kojima mogu da prestavim neku zgradu iz samo jedne fotografije.

Fotografija je oduvek bila usko povezana sa arhitekturom, čini mi se da postoji isti broj načina da se fotografišu zgrade koliko postoji načina da se fotografišu ljudi. Zgrada kao zgrada mi nije interesantna toliko koliko vizuelne mogućnosti koje pruža. U kombinaciji sa drugim zgradama i vizuelnim elementima iz okoline, daje mi priliku da, na neki način, stvaram neko novo slikarstvo sa arhitekturom, ali putem fotografija. Nikad ne znam šta ću tačno fotografisati, arhitektura je dovoljno moćna i interesantna da je to sve što je potrebno da se stvore fotografije koje me interesuju.

Povezane vesti

Najuzbudljiviji trenutak...

- Jedan od najuzbudljivijih momenata bilo je fotografisanje nadstrešnice u parku, u centru Dalasa. Dugo mi se činilo da bi ogledalo sa donje strane nadstrešnice moglo da se iskoristi u kombinaciji sa nekim drugim vizuelnim elementima, i našao sam ugao iz kog se oslikava zelenilo pored parka, i stvara novi trougao kojim se cepa kroz teksaške letnje oblake. Dok sam tražio poziciju da trougao bude što pravilniji, na krov je sleteo golub. I kao da je sve shvatio - strpljivo je gledao u mene pa sam uspeo par puta da ga uklopim u fotografiju, koja je postala jedna od najpopularnijih iz serije 'Structure Photography'

Software:Adobe Photoshop CS3 Windows Created: 2017:08:04 18:18:48
Izvor: Profimedia/Shutterstock Foto: Nikola Olić

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka