Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galerije

Jeli su ih i drevni narodi: 5 savremenih jela čiji recepti postoje od stare ere

Autor Jelena Ćirić
Autor Jelena Ćirić

Bogata bojama, različitim kulturama i istorijom hrana ima mnogo veći značaj od toga da su u pitanju hranljivi sastojci i odgovor na stanje gladi, odnosno zadovoljavanje nagona za preživljavanjem.

Izvor: Foto: Shutterstock

Ručavanje je oduvek predstavljalo ritual okupljanja ljudi (plemena, porodice), prvenstveno tokom pripreme obroka, a zatim zajedničkim konzumiranjem pripremljene hrane. Model ishrane se smatra i svojstvenim nacionalnim obeležjem. 

Hrana je hobi, strast, profesija, a nekad i uteha.

Saznajte iElajza Lesli, autorka najpoznatije knjige recepata za kolače i torte u 19. veku

Zanimljivo je i posmatrati hranu sa aspekta evolucije u načinu pripreme - od mesa spremanog na vatri, pod vedrim nebom u kamenim uvalama do kompletne umetnosti molekularne gastronomije.

Pročitajte iStručnjaci srušili 6 najčešćih mitova o hrani

Najnovije

Priroda

Nauka