Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galerije

Panoramsko razgledanje noću: fotografije svetskih metropola kakve još niste videli

Autor Aleksandra Jovanović
Autor Aleksandra Jovanović

Grupa ruskih fotografa i stručnjaka „AirPano“ putuje po svetu i fotografiše najpoznatije gradove dronom, poigravajući se oblicima i svetlom. Uživajte u prelepim aerofotografijama svetskih metropola...

 Izvor: Foto: Profimedia

Najpoznatiji gradovi širom sveta su fotografisani nebrojano puta, ali nikada na ovaj način.

Grupa ruskih fotografa i stručnjaka AirPano beležiprelepe slike panorama poznatih svetskih destinacija, kao i aerofotografije za 360 stepeni slikajući ih isključivo noću ili u sumrak. 

A photo posted by AirPano (@airpano) on Feb 19, 2016 at 9:16pm PST

Do sada, njihov rad obuhvata moderne konstrukcije u Singapuru, Šangaju i Dubaiju, kao i tradicionalnu arhitekturu u Lisabonu, Moskvi i Rimu.

Pogledajte i Uživajte u nešto drugačijem pogledu na najlepše gradove planete

Njihove slike prikazuju poigravanje sa svetlom, iskrivljenim zgradama i reljefom, a sve u zapanjujućoj jasnoći tako da i ne čudi što su mnogi od ovih neverovatnih radova osvojili brojne nagrade.

Kako bi dostigli određene uglove za fotografisanje, koriste seriju dronova, a često traže i dozvolu gradova da ih fotografišu iz vazduha.

Osim gradova, grupa Air Pano je fotografisala i vulkane, Severni pol i Sedam svetskih čuda. 

A photo posted by AirPano (@airpano) on Jul 1, 2016 at 4:56pm PDT

„Baš zato što stvaramo panoramski sadržaj, veoma je bitno da izaberemo najbolja mesta za noćno slikanje“, kaže jedan od članova grupe Sergej Ramjancev.

„Obično slikamo sa mesta koje je blizu centra grada ili se nalazi u sredini velikog distrikta gde ćemo imati svetla oko kamere. Nije lako slikati noću zato što moramo da koristimo dugo izglaganje i u isto vreme, dron mora da bude statičan. Međutim, fotografije gradova noću su neverovatno lepe", kaže Ramjancev.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka