Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galerije

U senci aktivnog vulkana Bromo: Neustrašivi konjanici naroda Tenger

Autor Aleksandra Jovanović
Autor Aleksandra Jovanović

Već decenijama unazad, hrabri pripadnici lokalnog stanovništva Tenger izlažu svoj život opasnosti pomažući turistima da uživaju u atrakciji jednog od najaktivnijeg vulkana na Javi...

Izvor: Foto: Profimedia

Planina Bromo je jedan od najaktivnijih vulkana na Javi, u Indoneziji. 

Već decenijama pripadnici lokalnog naroda Tenger (Tenggerese), koji živi oko planine Bromo, svoje konje koriste kako bi pomogli turistima oko torbi i prtljaga uz strme planine koje okružuju vulkan, piše Daily Mail.

Poreklo „tečne vatre“:Kako nastaje lava?

Ove hrabre duše su uhvaćene okom kamere profesionalnog fotografa Rarindra Prakarsa, koji je proveo 10 dana sa lokalnim stanovništvom na njihovom poslu tokom tri posete.

„Stotine ljudi iz okoline ovog vulkana obavljaju posao konjanika, koji vode računa o turistima koji žele da se popnu uz planinu i vide vulkan. Većina njihovih klijenata su lokalni turisti, koji osećaju da su previše slabi da se popnu, previše lenji, dok neki u ovoj avanturi vide priliku da prvi put jašu konja“, kaže Prakarsa.

Uprkos očiglednom riziku kojem su izloženi na poslu, lokalci nastavljaju da izlažeu svoj život opasnosti, jer dobijaju novac od prihoda od turizma u ovom području i od toga žive.

Otkrijte i Surovi Bromo

Njihova posvećenost poslu je bila inspiracija Prakarsi, koji je želeo da ljudima ispriča njihovu neverovatnu priču, koja spaja neverovatnu prirodu vulkana i konje.

Iako su vulkani prava atrakcija za turiste, u poslednje vreme je vlada primorana da ograniči pristup planini Bromo budući da postaje previše nestabilna.

Ograničen pristup vulkanu je imao dramatičan uticaj na lokalnu ekonomiju i turizam u ovom području.

Pročitajte i 10 razloga da posetite Indoneziju

„Došao sam ovde i video samo nekoliko turista. Ovo je prava katastrofa za lokalno stanovništvo koje živi od prihoda od turizma“, kaže Prakarsa.

Najnovije

Priroda

Nauka