Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galerije

Kako bi najpoznatiji predeli na svetu izgledali kad bi Zemlju pogodila suša?

Autor Aleksandra Jovanović
Autor Aleksandra Jovanović

Jeste li se ikada zapitali kako bi najpoznatije turističke atrakcije izgledale kada oko njih ne bi bilo ni kapi vode?

Izvor: Foto: Profimedia

Grafički dizajner Džoel Krebs iz Oregona je napravio slike koje ostavljaju bez daha, a prikazuju najpoznatije pejzaže i znamenitosti na svetu, ali u malo izmenjenom obliku, bez kapi vode oko njih. 

Ove slike verodostojno prikazuju predele nakon suše, sa ispucalim površinama i lešinarima u potrazi za plenom, ostavljajući posmatrače žednim.

Saznajte i 10 najposećenijih turističkih atrakcija na svetu

Džoel Krebs je bio inspirisan da neke od najpoznatijih znamenitosti i predela, poput Bele kuće, Londonskog mosta,Maču Pikču i Nijagarinih vodopada, prikaže bez kapi vode oko njih kada se prijavio za takmičenje u kome je trebalo da poznate predele izmesti sa njihove prave lokacije.

Umesto toga, Krebs je odlučio da ukloni vodu iz ovih predela kao kako bi ukazao na opasnost i posledice globalnog zagrevanja.

„Fokurisanje na detalje, uklapanje boja, osvetljenje i senki, je učinilo ovaj proces pravljenja fotografija veoma dugačkim“, kaže Krebs.

Dodir sreće: 10 spomenika širom sveta koje turisti žele da dotaknu

„Klima koja se stalno menja može da ima ozbiljan uticaj na neke od najpoznatijih mesta na Zemlji. Velika suša bi mogla da izmeni celu percepciju poznatih predela“, završava svoje izlaganje Krebs. 

Najnovije

Priroda

Nauka