Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galerije

Misterija indijskog Sela blizanaca

Autor Tamara Sorak
Autor Tamara Sorak

U indijskom selu Kodiniju rađa se gotovo šest puta više blizanaca nego bilo gde drugde na svetu. Zbog čega je tako?

Izvor: Foto: Profimedia

U blizini Malapurama u Indiji nalazi se selo koje fascinira stručnjake – Kodini, koji je pažnju svetske javnosti privukao kada je svet obišla vest o neverovatnom procentu blizanaca koji u njemu dolaze na svet.

Otkrijte: 8 zanimljivih činjenica o blizancima

Strani mediji su  2008. godine preneli da u Kodiniju, u kom živi oko 2.000 porodica, ima oko 250 pari blizanaca, ali su lokalni lekari isticali da ih je i više (između 300 i 350), ali da nisu svi mališani registrovani na rođenju.

Dr Krišnan Sribidžu, jedan od stručnjaka koji istražuje ovaj zanimljivi fenomen, ističe da je sve počelo pre tri generacije. On objašnjava da bez kvalitetnije opreme za biohemijsku analizu ne može sa sigurnošću da utvrdi zbog čega je baš Kodini Selo blizanaca, ali smatra da to ima nekakve veze s hranom u ovom mestu.

Pogledajte: Srećni sijamski blizanci u Indiji (VIDEO)

„Ako je to slučaj, onda ono što uzrokuje ovako visok procenat blizanaca može pomoći parovima koji se bore s neplodnošću“, rekao je dr Sribidžu.

Takođe, on ne ne veruje da je uzrok povezan s nekim genetskim specifičnostima ili nepoznatim zagađivačem jer su sva deca rođena potpuno zdrava.

Najnovije

Priroda

Nauka