Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beskrajno putovanje

Sirija: U haosu rata

 Izvor: Foto: Linsi Adario

Do kraja 2013. godine zbog krvavog i zamršenog građanskog rata u Siriji raseljeno je oko devet miliona muškaraca, žena i dece. Iako se većina njih premestila u mirnija područja zemlje, skoro svaki četvrti Sirijac očajnički pokušava da pobegne od nasilja, haosa i nestašica hrane, lekova i drugih potrepština.

Damask u haosu rata: Hoće li zidine pasti?

Taj neprestani egzodus stvorio je humanitarne krize u susednim zemljama i preliva se u Evropu i šire. Rat je ušao u treću godinu bez ikakvog rešenja krize na vidiku. Fotograf Linsi Adario beleži nedaće raseljenih u Siriji i u četiri susedne zemlje koje su primile najviše izbeglica. Čovek na slici, jedan od tih miliona, fotografisan je prošlog avgusta nakon što je prešao u severni Irak.

Kod sebe ima samo ono što je mogao da ponese i, dok čeka svog brata, sedi okružen smećem zaostalim iza onih koji su stigli pre njega. Prema podacima Visokog komesarijata UN-a za izbeglice, svakog dana Siriju napusti između 3.000 i 6.000 ljudi. Ali granice su sve rigoroznije čuvane i izbeglicama je sve teže da se probiju do bezbednijeg mesta.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka