Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Ledena dama“ u venčanici: Pogledajte neverovatne fotografije i snimak ronjenja pod ledom

Ivana i Janez su tri godine planirali projekat „Ice lady“. Čim su se stvorili (ledeni) uslovi na Adi Ciganliji, svoje ideje su sproveli u delo, a rezultat su predivne fotografije i snimak Ivaninog zarona pod ledom u venčanici. Pogledajte... ...

 Izvor: Foto: Janez Kranjc

Redakcija NG se zahvaljuje Janezu i Ivani na celokupnom materijalu koji su podelili s nama u koji, osim videa i teksta, spadaju i fotografije koje će našim čitaocima pružiti priliku da vide kako su tekle njihove pripreme i šta se dešavalo "iza kamere"

Ronjenje pod ledom spada u ekstremni deo ronilačkog sporta. Ronilac se nalazi u okruženju gde nije moguć slobodan izron, a jedina veza sa površinom je uže koje se obavezno vuče pod led.

Software:Adobe Photoshop CS6 (Windows) Created: 2017:03:03 13:02:47
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Dejan Subotić, Turkalj Borislav, Tamara Živlak

Koriste se specijalna ronilčka suva odela, regulatori ice klase i posebne rukavice. Temperatura ispod površine vode iznosi svega 2 stepena. I pored ovako specifične opreme pod ledom je uvek hladno.A sad zamislite kako izgleda kada se zaroni samo u haljini.  

Software:Adobe Photoshop CS6 (Windows) Created: 2017:03:03 13:05:13
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Dejan Subotić, Turkalj Borislav, Tamara Živlak

Ivana Orlović Kranjc, instruktorka ronilačkog kluba Svet Ronjenja, ronjenjem se bavi 35 godina i kaže: „Ice Lady projekat smo planirali 3 godine. Nažalost naša Ada se zaledi samo kada su ozbiljni minusi. Kada se ove godine led formirao, jedva smo dočekali da krenemo sa realizacijom ideje.”

Software:Adobe Photoshop CS6 (Windows) Created: 2017:03:03 13:34:22
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Dejan Subotić, Turkalj Borislav, Tamara Živlak

Nezaštićeno ljudsko telo u vodi temperature 2 stepena Celzijusa, već nakon ekspozicije od 5 minuta zapada u ozbiljnu hipotermiju. Zato je za ovu akciju formiran poseban tim koji je realizovao. U timu su bili lekar, sigurnosni ronilac, spasilac na površini, asistenti, nadvodni i podvodni fotografi i snimatelji. Vežbalo se nedelju dana pre samog snimanja. Prvo se ronilo u klasičnim suvim odelima.

Software:Adobe Photoshop CS6 (Windows) Created: 2017:03:03 14:06:38
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Janez Kranjc

Nakon nekoliko dana, Ivana je pred kraj zarona skidala rukavice, a zatim i kapuljaču privikavajući se na hladnu vodu. To nije bilo ni malo prijatno, a osećaj je kao da vam se hiljade iglica zabija u izloženi deo tela.

Software:Adobe Photoshop CS6 (Windows) Created: 2017:03:03 14:41:59
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Janez Kranjc

Nakon perioda adaptacije došao je na red i prvi dan snimanja. Ivana je bila veoma fokusirana, a tim je tačno znao svoje zadatke. Planirani boravak u vodi je bio jedan minut. To je veoma kratko vreme, tako da podvodni fotograf Janez Kranjc nije imao vremena za propust.

Software:Adobe Photoshop CC 2015 (Windows) Created: 2017:02:06 06:23:11
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Janez Kranjc

“Tog prvog dana snimanja, vreme nam nije išlo na ruku, jer je bilo oblačno a i kiša je rominjala. Kada se Ivana pojavila samo u haljini na ledu, cela scena je bila potpuno nadrealna. Pomislio sam, ovo je toliko nenormalno da mora da bude sjajno”, kaže podvodni fotograf Janez Kranjc

Software:Adobe Photoshop CC 2015 (Windows) Created: 2017:02:06 06:46:18
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Janez Kranjc

Međutim, nakon tog prvog ronjenja ekipa nije bila zadovoljna postignutim rezultatom. 

Još fotografija i video vas očekuju na narednoj strani >>>

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka