Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uslovi korišćenja i privatnost podataka

USLOVI KORIŠĆENJA

"Uslovi korišćenja" odnose se na korišćenje Adria Media Group (u daljem tekstu AMG) web stranica i svih ponuđenih usluga. Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge.

Pristupom i korišćenjem ovih web stranica prihvatate sve uslove koji slede i smatra se da ste upoznati sa istima u celini, kao i svim rizicima koji mogu nastati usled korišćenja web stranica AMG. Samim pristupom na web stranicu, prihvatate uslove korišćenja sadržaja ove web stranice, isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

AMG polaže autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje sadržaja i/ili bilo kojeg dela sadržaja bez izričite dozvole AMG, smatra se kršenjem autorskih prava i AMG će preduzeti sve raspoložive pravne radnje i sredstva, u cilju zaštite istih.

Korisnik sadržaja je ovlašćen na: preuzimanje datoteka, kopiranje, distribuiranje i upotrebu sadržaja objavljenog na web stranicama AMG, ukoliko su zadovoljeni sledeći uslovi:Ukoliko korisnik nije izvršio nikakve modifikacije sadržaja bez prethodnog pismenog odobrenja AMG-a,Ukoliko korisnik preuzete materijale koristi samo u svrhu informisanja, odnosno u lične ili nekomercijalne svrhe,Ukoliko korisnik na svim materijalima i drugim sadržajima istakne vidljivu napomenu o autorskom pravu i zaštitni znak AMG.

PRAVO NA IZMENE SADRŽAJA I USLUGA

AMG zadržava pravo da u bilo koje vreme i/ili iz bilo kog razloga privremeno ili trajno modifikuje ili ukine ove web stranice ili usluge koje putem njih nudi, sa ili bez prethodnog obaveštenja. AMG neće biti odgovorna ni vama niti nekoj trećoj strani za promenu ili ukidanje bilo koje od ovih web stranica ili usluga.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE

Sadržaj WEB stranica AMG sastoji se od sopstvenih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane korisnika, te linkova ka eksternim web stranama.

Sve napred pobrojane sadržaje koristite na sopstveni rizik i odgovornost i AMG nije odgovorna za bilo kakvu eventualnu štetu nastalu posrednim ili neposrednim korišćenjem web stranica od strane korisnika.

Poslovni odnos između korisnika i oglašivača nastao povodom korišćenja sadržaja web strane AMG, AMG smatra poslom zaključenim između trećih lica, te AMG ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu koja može nastati takvim oglašavanjem i odnosima nastalim povodom oglašavanja.

PRIVATNOST PODATAKA

AMG poštuje privatnost svojih korisnika i u svemu poštuje odredbe Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Podatke koje korisnik ostavi na web stranama AMG, te ostale podatke o korisniku, AMG neće davati na uvid trećim strani sem u zakonu izričito predviđenim slučajevima.

AMG može u skladu sa Zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja web stranica (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu). Ove podatke AMG koristi isključivo u svrhu poboljšanja sopstvenih sadržaja, kao i korisničkog interfejsa za publiku koja ga posećuje.

AMG se obavezuje da čuva privatnost ličnih podataka korisnika web stranica, osim u slučaju teškog kršenja ovih uslova korišćenja ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Korisnicima AMG web stranica strogo se zabranjuje, u skladu sa ovim pravilima korišćenja:objavljivanje, slanje i razmena sadržaja kojim se krše važeći zakoni Republike Srbije i/ili međunarodni zakoni, sadržaji koji su uvredljivi, vulgarni, preteći, rasistički ili šovinistički te štetni na bilo koji drugi način i/ili predstavljaju ugrožavanje bili kog prava trećih lica;objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima ili trećim licima;objavljivanje, slanje i razmenu sadržaja koji su zaštićeni Zakonom o autorskim i srodnim pravima;svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računarske podatke ili programe sačinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opremeprikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih korisnika.

IZMENE USLOVA KORIŠĆENJA

AMG zadržava pravo izmene ovih Uslova korišćenja u bilo kom trenutku te neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz eventualnih promena. Navedene promene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

KORIŠĆENJE TEKSTOVA KOJI PREDSTAVLJAJU SVOJINU AMG

Svi autorski tekstovi i fotografije na web stranamicama AMG, isključivo su vlasništvo AMG. Prenošenje informacija iz objavljenih tekstova dozvoljeno je samo uz uslov da se ne prenose delovi originalnog teksta duži od 600 karaktera, pri čemu je navođenje izvora obavezno. Ukoliko korisnik prenosi celokupnu web stranice AMG, onda je obavezno da korisnik i stavi link na originalni tekst ukoliko sa predstavnicima AMG nije postignut pismeni dogovor o drugačijim uslovima korišćenja sadržaja.

Ukoliko korisnik bilo koji deo teksta ili informacija iz tekstova objavljenog na web stranicama AMG, prenese suprotno napred iznetim pravilima, AMG će preduzeti sve raspoložive pravne radnje i sredstva, u cilju zaštite svojih prava.

AMG ne garantuje: da u sadržaju na njenim web stranicama neće biti grešaka; da će web stranice ili usluge funkcionisati bez prekida; da implementacija sadržaja neće narušavati patente, autorska prava, zaštitni znak ili ostala prava neke treće strane.

PRESTANAK KORIŠĆENJA

Ukoliko se ne slažete s našim Uslovima korišćenja ili ukoliko niste zadovoljni web stranicama i uslugama koje Adria Media Group nudi, prekinite s korišćenjem ovih web stranica i usluga.

AMG se ne smatra i nije odgovorna korisnicima, ni trećim licima za bilo koju eventualno nastalu štetu, bila ona direktna, indirektna, slučajna ili povezana sa pogrešnom upotrebom, odnosno nemogućnosti upotrebe AMG web stranica ili usluga.

REGISTROVANI KORISNICI

Registrovanjem na AMG portalu korisnik je se obavezuje da će ispuniti celokupan postupak registracije, uneti istinite zatražene podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. AMG se ne može ni na koji način smatrati odgovornom za eventualno neovlašćeno korišćenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

AMG zadržava pravo ukidanja ili uskraćivanja mogućnost korišćenja korisničkog naloga sa koga je uočena zloupotreba ili korišćenje protivno opštim uslovima propisanim od strane AMG. U odnosu na izneto AMG bezrezervno zadržava pravo ukidanja ili uskraćivanja mogućnost korišćenja korisničkog naloga i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registrovan, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. AMG ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog naloga ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registrovan.

PRAVILA ZA OSTAVLJANJE KOMENTARA

Komentari korisnika objavljeni na portalu AMG ne odražavaju stav uredništva izdanja i/ili AMG u celini, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da AMG snosi odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećem licu zbog kršenja ovih pravila.

Korisnički nalozi, upozorenja i zabrane korišćenja

1.1. Korisnički nalozi registrovanih korisnika vlasništvo su davaoca usluge i svaka zlopotreba istih je kažnjiva u skladu sa važećim zakonom.

1.2. Svaki korisnik ima pravo registovati i koristiti jedan korisnički nalog. Višestruke registracije i korišćenje više korisničkih naloga mogu dovesti do suspenzije svih korisničkih naloga istog korisnika.

1.3. Nakon što je korisnik upozoren, korisnički nalog koji omogućuje komentarisanje sadržaja može biti suspendovan od 7 do 30 dana, a u ekstremnim slučajevima i duže. Izbegavanje suspenzije otvaranjem drugog naloga nije dopušteno. Korisnički nalog može biti zabranjen za stalno ako korisnik nakon isteka kazne opet prekrši pravila.

1.4. Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja.

1.5. Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima.Ponašanje korisnika

2.1. Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Kršenje te zabrane kažnjava se sa 7 dana zabrane pristupa portalima AMG.

2.2. Direktne pretnje drugim korisnicima, subjektima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije su zabranjene, a u ekstremnim slučajevima i predstavljaju razloge za podnošenje prijave nadležnom organu.

2.3. Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.

2.4. Strogo je zabranjena upotreba tzv. keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download. Kazna je trajna zabrana korišćenja korisničkog naloga.

2.5. Zabranjeno je oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za konkretan tekst.

2.6. Postovanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo uključuje i postove kojima je jedina svrha upozoravanje na kršenje pravila.

2.7. Vređanje drugih korisnika i/ili administratora te neprikladno izražavanje je kažnjivo.

2.8. Spamovanje (postovanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka) nije dopušteno i može nakon upozorenja rezultirati vremenski ograničenom ili trajnom zabranom.

2.9. Pisanje velikim slovima smatra se vikanjem te se neće tolerisati, osim u slučaju kad se velika slova koriste za naglašavanje ili isticanje delova posta.

2.10. Lažno predstavljanje ili izdavanje za člana redakcije može biti razlog za upozorenje i u ekstremnim slučajevima – trajnu zabranu upotrebe korisničkog naloga.

2.11 Zabranjen je unos komentara koji nemaju nikakve veze s temom koja se komentariše (tzv. Off topic).

2.12 Svaki komentar koji se ne odnosi isključivo na temu teksta bit će obrisan bez dodatnog pojašnjenja.

2.13 Komentatorima koji će učestalo kršiti prethodna pravila trajno će biti zabranjen pristup portalima AMG.